Gemiddeld 1 dag levering - Laagste prijsgarantie - 2 jaar garantie

Wat is Chi eigenlijk?

De levens-energie die door uw hele lichaam meridianen stroomt

Chi is je levenskracht, de energie die door jou en door alles stroomt. Het is dat wat je leven geeft.

Het concept van chi (ook gespeld als Qi) vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en vechtsporten. Maar het idee van een vitale levensenergie en zijn rol in onze gezondheid is in veel culturen terug te vinden. In yoga en Ayurveda beschrijven we deze levenskracht bijvoorbeeld als Prana. 

Chi-energie beweegt door het lichaam als adem en bloed en wordt gevoed door een gezond dieet, voldoende slaap en bewegingsoefeningen, maar de kwaliteiten ervan gaan verder dan het fysieke of tastbare.

Chi kan worden omschreven als de puurste energie die voortkomt uit bewustzijn, gewaarzijn, stilte - door jou heen in je lichaam en alle uitingen van het leven. 

Chi in het kort kan worden omschreven als de essentie van je ware zelf.

Chi is de brug tussen fysieke vorm en puur bewustzijn

Chi-energie is als een brug tussen je vorm, wat je lichaam is, je gedachten, emoties, sensaties en het vormloze , wat je essentie, bewustzijn, bewustzijn is.

Als we chi herleiden van vorm naar vormloos, is dit in zekere zin de reis van het zijn op het spirituele pad.

Ten eerste is er het lichaam, gedachten, emoties, gewaarwordingen enz. die allemaal kunnen worden beschreven als chi die in vorm is gekomen.

Vervolgens leer je, als onderdeel van je spirituele oefening, te stoppen met identificeren met vorm en meer te gaan voelen en identificeren met het innerlijke lichaam, met chi, pure levensenergie.

Uiteindelijk leidt dit je terug naar je essentie, wat puur bewustzijn is, het vormloze.

Wat is Chi? De levens-energie die door uw meridianen stroomt.

Qi, Ki, Ch'i of Prana is een concept uit de Chinese cultuur, en kan vertaald worden als adem, levenskracht, levensenergie, vitale energie, spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Heb je je ooit uit balans gevoeld, maar kon je de exacte reden niet achterhalen? Chi kan de oorzaak zijn van je vermoeidheid, hersenmist of prikkelbaarheid.

"Chi is de energiestroom die door ons lichaam stroomt en ons voorziet van bloedsomloop, voedingsstoffen en mineralen die we nodig hebben om heel te zijn" In de traditionele Chinese geneeskunde werd chi beschouwd als de levenskracht en de ultieme maatstaf voor iemands vitaliteit."

Theorieën van de traditionele Chinese geneeskunde beweren, dat elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Chi te hebben. De Chi in alle lichaamsdelen circuleert in kanalen, die meridianen heten. Symptomen van diverse ziekten worden vaak gezien als een verstoring van Chi door deze meridianen. De traditionele Chinese geneeskunst probeert deze verstoringen tegen te gaan door de stroom van Chi door het lichaam aan te passen, en maakt hierbij gebruik van diverse therapeutische technieken. Voorbeelden van dergelijke technieken zijn Qigong, Tai Chi, kruidengeneeskunde, diëten, en acupunctuur

Om energie op te wekken en een goed functionerende celstofwisseling te creëren is aanvoer van voldoende zuurstof van fundamentele betekenis. Zuurstof is de natuurlijke brandstof van het leven. Tekort aan zuurstof betekent tekort aan energie en is volgens actuele wetenschappelijke inzichten een essentiële factor bij versnelde celafbraak. Dit leidt tot vroegtijdige veroudering. Zuurstof is levenselixer en versterkt dan ook op natuurlijke wijze de levensenergie.

 

Chi massage oxy Exerciser

Het is Dr. Shizuo Inoue, voorzitter van "The Oxygen Association" in Japan, die de grondlegger is van de Chi Machine. Dit toestel is het briljante resultaat van bijna 40 jaar onderzoek.
Dr. Inoue verrichtte onderzoek naar het belang van zuurstof in het menselijk lichaam en zijn bevindingen schreef hij neer in het boek "Aerobic Respiration Exercice and Health". De belangrijkste karakteristiek van dit massage toestel is de zachte en ritmische beweging.
Dit toestel wordt door het Japanse Ministerie van Gezondheid en Welzijn erkent als therapeutisch toestel.
En ze raden dagelijks gebruik aan om een optimale gezondheid te onderhouden. Het wordt in vele Japanse ziekenhuizen therapeutisch gebruikt.

De Chi Machine is het jaar 2001 op de Nederlands/Belgische markt geïntroduceerd. Inmiddels zijn er enige honderden mensen in België en Nederland (in Azië en Amerika honderdduizenden) die dit toestel regelmatig gebruiken. Wij verkopen en importeren deze machines al sinds 2005.

 

 

Wij zijn blij dat vele klanten ons melden:

 • Rugklachten vrij te zijn
 • Betere doorbloeding hebben
 • Geen dikke vochtbenen meer hebben
 • Van Burn-out klachten afkomen
 • Soepel in gewrichten zijn geworden
 • Beweeglijker zijn geworden
 • Bij lange ziekbed toch kunnen bewegen
 • Afvallen en slanker blijven
 • Veel beter slapen
 • Stressvermindering ervaren
 • Verbeterde ademhaling hebben
 • De dagen fitter doorkomen